Recept Bouwvakkerstomatensoep

(4 bouwvakkers of 8 personen)


IngrediŽnten:

1 pond gehakt

1 plak ontkorst witbrood

1 ei

paneermeel

2 l water

2 pak gezeefde tomaten

2 blik tomatenpuree

8 kruidenbouillonblokjes

1 dikke prei

2 uien

2 blik gepelde tomaten

4 dikke el maÔzena

/Bouwvakkers tomatensoep recept - maaltijdsoep, eenpansgerechten

Bereiding:

Kneed het witbrood met het losgeklopte ei. Voeg het gehakt toe en zoveel paneermeel tot er een stevige massa ontstaat. Draai er kleine balletjes van.

Doe 2 liter water in een grote pan en breng dat aan de kook. Voeg de gezeefde tomaten, tomatenpuree, bouillonblokjes, in dunne reepjes gesneden ui en prei toe. Breng opnieuw aan de kook.

Meng de maÔzena met een half kopje water. Voeg dit papje (al roerend) toe aan de soep. Laat de soep 10 minuten koken.

Voeg de in stukjes geknepen gepelde tomaten met sap toe, breng weer aan de kook en zet dan het vuur uit. De gehaktballetjes toevoegen. Zodra ze beginnen te drijven is de soep klaar. Serveer met stokbrood en knoflookboter.