Walnoten-bonbons

(± 30 stuks)


Ingrediėnten:

100 gr walnoten

60 gr poedersuiker

2 tl eiwit

200 gr pure chocolade

 

30 halve walnoten

 

 

 

 

/ Walnotenchocolaatjes recept - recept snoep en bonbons

 

 

Voorbereiding:

Hak de walnoten fijn in de keukenmachine. Voeg gezeefde poedersuiker en eiwit toe en laat de machine draaien tot een smeuļg mengsel ontstaat. Zet het afgedekt 20 minuten in de koelkast.

Bereiding:

Maak van 1 eetlepel mengsel balletjes en druk ze iets in.

Doe de geraspte chocolade in een vuurvaste kom. Breng een pan met water aan de kook en neem de pan van het vuur. Plaats de kom boven de pan, zorg ervoor dat de bodem van de kom het water net niet raakt. Smelt de chocolade onder af en toe roeren. Doop de balletjes in de chocolade en leg ze op een stuk vetvrij papier. Druk de halve walnoten op de rondjes en laat ze opstijven.