Suikerappels

(kermisappels)


Ingrediënten:

olie of boter

12 kleine rode harde appels

4 kopjes suiker

2 kopjes water

2 el natuurazijn

rode levensmiddelen kleurstof

12 houten stokjes

 

 

 

/ Suikerappels recept - recept snoep en bonbons, fruit

 

 

Bereiding:

2 grote bakplaten met folie bekleden en licht met olie of gesmolten boter bestrijken.

De appels (op kamertemperatuur) met een schone, droge theedoek schoonvegen en een houten ijsstokje of dikke satéprikker stevig in de appel steken.

Suiker, water en azijn in een hoge pan met dikke bodem boven matig vuur zonder koken roeren tot de suiker is opgelost. Suiker aan de zijkanten van de pan wegvegen met een nat kwastje. Levensmiddelenkleurstof toevoegen. Mengsel aan de kook brengen, vuur iets lager zetten en zonder roeren 15 minuten laten koken. 1 tl van het mengsel wat je in koud water laat vallen moet een balletje vormen. Pan dan direct van het vuur halen.

Appels een voor een in het suikermengsel onderdompelen, eruit halen en door snel te draaien de appels geheel met het mengsel bedekken (pas op: suikermengsel is heet!).

Elke appel laten uitlekken en op de bakplaat hard laten worden bij kamertemperatuur.

In cellofaan wikkelen en met een lint vaststrikken. Maximaal 2 dagen bewaren.