Rum-rozijnentruffels

(± 40 stuks)


Ingrediėnten:

60 gr rozijnen

60 ml bruine rum

200 gr chocoladebiscuits

60 gr bruine suiker

1 tl kaneel

50 gr (pecan)noten

60 ml room

250 gr pure chocolade

90 gr suikerstroop

 

125 gr (pecan)noten extra

 

 

 

/ Rum-rozijnentruffels recept - recept snoep en bonbons

 

 

Voorbereiding:

Laat de fijngesneden rozijnen 1 uur wellen in de rum.

Meng verkruimelde biscuits, suiker, kaneel en fijngemalen noten in een grote kom.

Roer room, chocolade en stroop in een pan op laag vuur tot alles is gesmolten.

Giet het over het biscuitmengsel, voeg rozijnen met rum toe en roer het geheel tot een samenhangend geheel. Laat het mengsel in de koelkast hard worden.

Bereiding:

Vorm van steeds 1 eetlepel mengsel balletjes en rol ze door de gemalen noten. Laat ze in de koelkast hard worden.

Serveer ze op kamertemperatuur.