Chocoladetruffels


Ingrediënten:

200 gr pure chocolade

30 gr boter

2 el room

100 gr chocoladewafeltjes

2-3 tl donkere rum

2-3 tl kirsch

(of alleen kirsch of rum)

om in te rollen:

100 gr pure chocolade

30 gr cacao

60 gr poedersuiker

 

 

 

/ Chocoladetruffels

 

 

Bereiding:

De grofgehakte chocolade, boter en room in een pannetje boven laag vuur roeren tot de chocolade is gesmolten. Fijngemalen chocoladewafeltjes toevoegen en voorzichtig mengen. Mengsel over 2 kommen verdelen.

In de ene kom rum en in de andere kirsch toevoegen en goed mengen.

5-10 minuten in de koelkast laten opstijven.

Balletjes vormen van telkens 2 afgestreken tl van elk mengsel.

De rumtruffels door de geraspte pure chocolade, rollen en de kirschtruffels door een mengsel van cacao en poedersuiker. Bewaar de truffels tussen vellen vetvrij papier in een kartonnen doosje in een afgesloten trommel.

Deze truffels zijn 2 weken houdbaar in de koelkast.