Recept Kip/kerrie/ananassalade
2 kipfilet
0,5 l water
1 blokje kippenbouillon
1 klein blik ananas
1 zure appel
1 sinaasappel
het sap van 1 citroen
200 gr belegen kaas
50 gr rozijnen
1 potje zure room
zout
1 el kerrie
© Janneke's Receptenpagina / Kip,kerrie,ananas salade recept - recept salade, fruit en kip
Bereiding:
Kook de kipfilets gaar in 0,5 l water met het bouillontablet.
Snij de ananas, appel en de sinaasappelpartjes in stukjes en doe ze in een schaal. Bedruppel ze met
wat citroensap naar smaak.
Snij de kaas en koude kipfilets in stukjes en meng ze samen
met de gewelde rozijnen door het ananasmengsel.
Maak een saus van zure room, zout en kerrie en schep de andere ingrediënten hier
doorheen. Laat de smaken ongeveer een uurtje intrekken.
Op kamertemperatuur serveren.
|