Recept Gevulde portobello


Ingrediënten:

4 reuzenchampignons

(portobello's)

50-100 gr gehakt

1 sjalotje

1/2 tl paprikapoeder

1/2 tl knoflookpoeder

1/2 tl peterselie

2 el geraspte kaas

klontje boter

 

 

 

/ Gevulde portobello recept - paddestoelenrecepten, voorgerechten

 

 

Bereiding:

Veeg de champignons schoon.

Breek de steel uit de hoed en snij de steeltjes in kleine stukjes.

Snipper de ui en fruit deze samen met de champignonsteeltjes ietsje glazig.

Af laten koelen en mengen met het gehakt, paprikapoeder, knoflookpoeder, 1,5 el geraspte kaas en de peterselie.

Vul de hoedjes met dit mengsel en strooi er de rest van de kaas over.

Smelt de boter in de koekenpan op een zacht vuurtje en leg de champignons in de pan met het deksel erop. Laat 15 minuten langzaam garen. Warm opdienen.