Recept Champignons op toast

(48 stuks)


Ingrediënten:

8 plak witbrood

75 gr boter

1 el olijfolie

1 teentje knoflook

1/2 kleine ui

375 gr champignons

peper en zout

1 el droge sherry

75 gr zure room

2 dikke tl maïzena

1 el verse peterselie

1 tl verse tijm

30 gr Parmezaanse kaas

extra: oven

 

 

 

/ Champignons op toast recept - paddestoelenrecepten, borrelhapjes

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Besmeer beide kanten van het ontkorste brood met de gesmolten boter. Snij elk plak in de lengte door en verdeel elke helft in de breedte in drieën. Rooster ze in 5-10 minuten goudbruin.

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de geperste knoflook en gesnipperde ui al roerend op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg de in dunne plakjes gesneden champignons toe en bak ze in 5 minuten zacht. Voeg peper, zout en sherry toe. Meng de maïzena door de zure room en roer dit door de champignons. Blijf roeren tot alles kookt en indikt. Neem de pan van het vuur en roer de fijngehakte kruiden erdoor. Laat alles afkoelen.

Verdeel het champignonmengsel over de croûtes en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over. Leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze goed warm zijn. Garneer ze met wat takjes verse kruiden.