Recept Yakitori (Japanse saté)
(±30 stuks)
3 dubbele kipfilet
1 dl saké
1,5 dl Japanse sojasaus
1 dl mirin
2 el suiker
bosje bosuitjes
± 30 satéprikkers
© Janneke's Receptenpagina / Yakitori recept - Oriëntaalse recepten, kipgerechten, barbecuerecepten
Bereiding:
Week de houten satéprikkers minimaal 30 minuten in water.
Snij het kippenvlees in blokjes van 1 x1x2 cm.
Meng saké, sojasaus, mirin en suiker
in een pannetje, breng dit aan de kook en neem de pan van het vuur.
Rijg stukjes kip, afgewisseld met stukjes (ongeveer 2 cm) bosui, aan de prikkers.
Besmeer de spiesjes rondom met wat van de saus.
Grill de yakitori op een bakplaat onder een voorverwarmde grill of op de barbecue en bak ze in 7-8 minuten gaar.
Draai ze regelmatig om en bestrijk steeds met wat saus.
|