Recept Yakitori (Japanse saté)

(±30 stuks)


Ingrediënten:

3 dubbele kipfilet

1 dl saké

1,5 dl Japanse sojasaus

1 dl mirin

2 el suiker

bosje bosuitjes

 

± 30 satéprikkers

 

 

 

/ Yakitori recept - Oriëntaalse recepten, kipgerechten, barbecuerecepten

 

 

Bereiding:

Week de houten satéprikkers minimaal 30 minuten in water.

Snij het kippenvlees in blokjes van 1 x1x2 cm.

Meng saké, sojasaus, mirin en suiker in een pannetje, breng dit aan de kook en neem de pan van het vuur.

Rijg stukjes kip, afgewisseld met stukjes (ongeveer 2 cm) bosui, aan de prikkers. Besmeer de spiesjes rondom met wat van de saus.

Grill de yakitori op een bakplaat onder een voorverwarmde grill of op de barbecue en bak ze in 7-8 minuten gaar. Draai ze regelmatig om en bestrijk steeds met wat saus.