Recept Lempers

(± 24 stuks)


Ingrediënten:

1 kg plakrijst (ketan)

snufje zout en suiker

1 blik santen

500 gr hoh gehakt

(of gaar kippenvlees)

1 grote ui

2 geraspte kemirienoten

1 tl laos

1 tl vetjin

1 tl djinten

1 tl trassi

2 tl ketoembar

2 tl knoflookpoeder

3 tl koenjit

 

 

 

/ Lempers recept - Oriëntaalse recepten, kiprecepten

 

 

Bereiding:

Was voor de gevulde rijstrolletjes de ketan en breng hem met een beetje water, iets zout en een half blik santen aan de kook. Roer alles goed om tot het water verdampt is en laat de ketan daarna in ± 30 minuten gaar stomen. Maak intussen de vulling: rasp de ui en fruit hem in wat olie met het gehakt tot dit rul is. Voeg de overige kruiden, zout en iets suiker toe en laat het geheel gaar worden. Doe op het laatst de resterende santen erbij. Gebruikt je kip, zorg dan dat het vlees heel fijn is uitgeplozen of gesneden. Het vleesmengsel moeten goed droog zijn.

Neem steeds een schepje warme rijst, leg dit op een stuk aluminiumfolie, druk de rijst plat en leg er wat vulling op. Rol de rijst om de vulling en sluit dan de folie. Het moeten mooie rolletjes worden. De lempers kunnen worden opgewarmd in de stomer of (in aluminiumfolie) in de oven.

(recept van Djemy Latuheru)