Recept Chocoladeparfait

(4-6 schaaltjes)


Ingrediënten:

150 gr pure chocolade

1 borrelglas koffielikeur

40 gr boter

2 eieren

40 gr kristalsuiker

1/4 l slagroom

1 el cacaopoeder

extra slagroom

chocolaatjes of vlokken

 

 

 

/ Chocoladeparfait recept - ijs, dessert en nagerecht

 

 

Voorbereiding:

Smelt de in blokjes gebroken chocolade au-bain-marie met de koffielikeur.

Roer de zachte boter door de gesmolten chocolade. Scheid de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker totdat de suiker opgelost is en klop de eiwitten stijf. Roer de gesmolten chocolade door het dooiermengsel.

Klop de slagroom met het cacaopoeder lobbig. Spatel eerst de slagroom en daarna het stijfgeslagen eiwit door het chocolademengsel. Schep het in 4 of 6 leuke schaaltjes en zet ze minimaal 3 uur in de diepvries (dit recept is heel machtig: na een zware maaltijd is dit voldoende voor 6 personen).

Bereiding:

Een kwartiertje voor het opdienen in de koelkast zetten en garneren met wat slagroom en een chocolaatje of wat vlokken.