Recept Kip Tikka Masala

(25-30 stuks)


Ingrediënten:

750 gr kipfilet

1/4 ui

2 teentjes knoflook

1 el verse gember

2 el citroensap

3 tl koriander

3 tl komijn

3 tl garam masala

100 gr yoghurt

1/2 tl zout

± 30 satéprikkers

 

 

 

/ Kip tikka masala recept - Kipgerechten, barbeque/grill, oriëntaals

 

 

Bereiding:

Snij de kip in blokjes van 2 cm. Week 30 satéprikkers 1 uur in koud water.

Meng gehakte ui, uitgeperste knoflook, geraspte gember, citroensap en kruiden in de keukenmachine. Doe het mengsel in een kom en roer er yoghurt en 1/2 tl zout door.

Rijg 4 stukjes kip aan elke prikker en leg de prikkers in een ovenschaal.

Wrijf de kip in met het kruidenmengsel.

Leg de spiesjes, afgedekt, een paar uur of een nacht lang in de koelkast.

Barbecue, bak of gril de kipspiesjes goed gaar en draai ze geregeld om.