Recept Kip in sesamzaad
4 kipfilets
60 ml teriyaki-saus
1 el chilisaus
1 el yoghurt
2 tl kerrie
100 gr cornflakes
40 gr sesamzaadjes
35 gr Parmezaanse kaas
extra:
oven
© Janneke's Receptenpagina / Kip in een sesamjasje recept - Kipgerechten, oriëntaals
Voorbereiding:
Meng de in reepjes gesneden kip in een kom met de teriyaki-saus, chilisaus, yoghurt en kerrie.
Roer alles door en zet de kom een nacht in de koelkast.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Meng fijngehakte cornflakes, sesamzaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.
Wentel de kipreepjes door het cornflakesmengsel (dit gaat heel makkelijk
als je het mengsel in een plastic zak doet en de kip erdoor schud).
Leg de reepjes kip naast elkaar op een ingevette bakplaat. Bak ze in 20-25 minuten goudbruin.
Serveer ze warm met zoetzure saus.
|