|
|
|
|
||
Recept Gerookte vijfkruidenkipIngrediënten:4 kipfilets0,5 dl sojasaus1 el geraspte gember2 stukken mandarijnenschil1 steranijs1/4 tl vijfkruidenpoeder75 gr bruine basterdsuikerextra:aluminiumfolie
© Janneke's Receptenpagina / Gerookte vijfkruidenkip recept - Kipgerechten, oriëntaals
Bereiding:Leg de kipfilets in een schaal met de sojasaus en gember. Een uur laten marineren en af en toe keren. Zet een rooster op de bodem van een pan en voeg water tot bijna het rooster-niveau toe. Leg de kip op het rooster en breng het water aan de kook. Dek de pan af, temper het vuur en laat de kip 7-10 minuten stomen. Het vuur uitdraaien en de kip afgedekt 5 minuten laten rusten.Maak de pan schoon en leg er 3 of 4 grote stukken aluminiumfolie in. Maak de mandarijnenschil en steranijs in een vijzel fijn tot het formaat van broodkruimels. Voeg vijfkruidenpoeder en suiker toe en verspreid dit specerijenmengsel over de folie.Zet het rooster weer in de pan met de kipfilets erbovenop .Zet de pan op een matig vuur en dek hem goed af zodra de specerijen beginnen te walmen. Zet het vuur laag en rook de kipfilets aan beide kanten 8-10 minuten. Snij de kip in plakjes voor het serveren .
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Kippenvlees, Oriëntaals
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|