Recept Kaastaart


Ingrediėnten:

2 knoflookteentjes

2 dikke el ui

2 dikke el paprika

3 plakken casinobrood

1 el mosterd

200 ml melk

3-4 el allesbinder

250 gr jonge kaas

4 plakjes ham

1 el bieslook

extra:

bakblik 25 cm

 

 

 

/ Kaastaart recept - Kaasrecepten, ovenschotel

 

 

Bereiding:

Snij de knoflookteentjes, ui en paprika in heel kleine blokjes en smoor ze 5 minuten in een tl boter. Snij de ham in kleine stukjes en rasp de kaas grof.

Snij de korsten van het brood, besmeer ze aan 1 kant met de mosterd en bedek (mosterd boven) de bodem van het ruim ingevette bakblik.

Breng de melk met de allesbinder aan de kook.

Zodra de melk kookt de pan van het vuur halen en de geraspte kaas toevoegen. Roeren totdat de kaas gesmolten is.

Uitgelekt groentemengsel, bieslook en ham toevoegen en het mengsel over het brood in het bakblik gieten.

30 minuten bakken op 160°C (hetelucht 140°C).

De kaastaart in het bakblik een kwartiertje laten afkoelen.