Recept Kaaskroketjes


IngrediŽnten:

175 gr belegen kaas

30 gr boter

40 gr bloem

2 dl melk

peper

1 el peterselie

mespuntje knoflookpoeder

bloem

2 eieren

paneermeel

olie voor frituren

/ Kaaskroketten recept - Kaasgerechten, borrelhapjes

Bereiding:

Rasp de kaas grof.

Smelt de boter op een zacht vuurtje en roer de bloem er goed erdoor.

Laat een minuut gaar worden en voeg de melk toe.

Kook er een dikke saus van. Voeg beetje voor beetje de geraspte kaas toe (niet meer laten koken). Zodra de kaas gesmolten is de pan van het vuur halen en de peper, peterselie en knoflookpoeder toevoegen.

Goed af laten koelen en er daarna kroketjes van maken.

Vorm van de massa kroketjes zonder barstjes. Roer het ei los met 1 el water. Haal de kroketjes door de bloem, daarna het ei en dan door het paneermeel. Minimaal 15 minuten laten rusten en nogmaals door het ei en paneermeel halen.

Verhit de frituurolie tot 180įC en bak hierin de kaaskroketjes goudbruin.