Recept Kaasbuideltjes

(± 25-30 stuks)


Ingrediėnten:

1 uitje

1-2 teentjes knoflook

1 tl margarine

1 el bieslook

zout

1 tl Italiaanse kruiden

25 gr boter

1 dikke el bloem

1,5 - 2 dl melk

200 gr oude kaas

peper, zout (mosterd)

10 vel filodeeg

25 gr gesmolten boter

 

 

 

/ Kaasbuideltjes recept - Kaasrecepten

 

 

 

 

Bereiding:

Snipper ui en knoflook fijn en bak 5 minuten zachtjes in de margarine. Doe het mengsel in een schaaltje en roer er 1 el water, bieslook, zout en Italiaanse kruiden door.

Smelt de boter en roer de bloem erdoor. 2 Minuten op zacht vuur gaar laten worden en iets melk toevoegen. Verwarm (en voeg melk toe) tot een mengsel met de dikte van smeerkaas ontstaat. Zet het vuur uit en roer de geraspte kaas erdoor totdat deze is gesmolten. Voeg naar smaak peper, zout, mosterd en uimengsel toe. Goed af laten koelen.

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).

Snij het filodeeg in vierkantjes van 10x10cm. Besmeer ze met wat gesmolten boter en leg, steeds een slag gedraaid, 2 stukjes op elkaar. Leg in het midden een bolletje kaasmengsel en draai de pakketjes dicht recept recept voor kaasbuideltjes. Leg ze op een bakplaat, druk ze iets plat.

Bak de buideltjes 15 minuten en serveer ze warm recept recepten voor kaasbuideltjes.