|
||
|
||
Recept Ratafia/Vruchten op brandewijnIngrediënten:7-8 dl inmaakbrandewijn400 gr suiker1 kaneelstokje5 kruidnagels700 gr vruchten zoals aalbessen, abrikoos, pruim, kersen, aardbeien, perzik, kruisbes
extra:2 liter weckpot
© Janneke's Receptenpagina / Ratafia recept - inmaken in alcohol, conserveren van fruit, dranken
Bereiding:Doe de brandewijn en suiker in de weckpot en roer tot bijna alle suiker is opgelost.Kaneelstokje en de kruidnagelen toevoegen (bind ze in een stukje doek: vind je ze makkelijk terug).Voeg de goed schoongemaakte en gave vruchten toe, eventueel in stukken gesneden.Je kunt 1 soort vrucht nemen, het fruit mengen of een pot maken met alleen rood fruit.De weckpot 2 maand in de koelkast laten staan, de ratafia regelmatig schudden om het fruit vochtig te houden.Vergeet niet kaneelstokje en kruidnagel te verwijderen voor het serveren.Ratafia is lekker met ijs of om zo op te lepelen. Na openen in de koelkast bewaren.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Inmaken alcohol, Fruit
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|