Recept Mango/dadel chutney
3 mango's
150 gr verse dadels
3 el citroensap
1/2 fles chilisaus (250 ml)
sambal
kruidnagelpoeder
2 tl kaneel
150 gr bruine basterdsuiker
zout
extra:
potjes met deksel
© Janneke's Receptenpagina / Mango-dadel chutney recept - inmaken fruit. Indiaas
Bereiding:
Mango's schillen en het vruchtvlees in stukken snijden. Pitten uit de dadels halen.
Dadels in stukjes snijden. In een pan doen: de helft van de
mango, de dadels, citroensap, chilisaus, iets sambal, snufje
kruidnagelpoeder, kaneel, basterdsuiker en 1,5 dl water. Al roerende aan
de kook brengen. Met een deksel op de pan 75 minuten zachtjes laten
pruttelen. Af en toe roeren.
Intussen potjes en deksels goed schoonwassen
met heet sodawater. Met heet water goed naspoelen. Potjes omgekeerd laten
uitlekken. Na die 75 minuten de andere helft van de stukjes mango door de chutney
roeren. Op smaak maken met zout en suiker.
Potjes tot aan de rand vullen met de warme mangochutney. Afsluiten met een deksel en de potjes omgekeerd laten afkoelen.
Koel bewaren, mangochutney is 3 maand houdbaar.
|