Recept Indiase chutney


Ingrediënten:

500 gr geschilde appelen

500 gr geschilde komkommer

300 gr pruimen

500 gr tomaten

300 gr gepelde uien

75 gr gepelde sjalotjes

75 gr gepelde knoflook

300 gr suiker

25 gr zout

5 gr gedroogde chilipepertjes

5 gr kruidnagelen

5 gr witte peperkorrels

15 gr mosterdzaad

5 gr gemberwortel

6 dl azijn

 

 

 

/ Pittige Indiase chutney recept - inmaken fruit en groente

 

 

Voorbereiding:

Snij de appelen in grove stukjes en kook ze totdat ze zacht beginnen te worden.

Hak de andere groenten en fruit grof en bestrooi ze met suiker en zout.

Laat ze zo 12 uur staan.

Bereiding:

Bind de kruiden in een katoenen doekje. Doe alle ingrediënten met de azijn in een grote pan, breng het aan de kook en laat 4 uur zachtjes pruttelen in de gesloten pan.

Doe de chutney in schone, warme potten, sluit ze af en zet ze op een koele plaats.

Gebruik deze chutney als een sambal bij kerrieschotels.

Indiase chutney is 3 maand houdbaar.