Recept zongedroogde tomaat


Ingrediėnten:

1 kg pomodori

1 tl zout

1 tl zwarte peper

2 el oregano

1 el basilicum

3 teentjes knoflook

± 250 ml olijfolie

extra:

oven, bakplaten

500 ml pot met deksel

 

 

 

/ Zongedroogde tomaten recept - inmaken groente

 

 

Bereiding:

Ontvel de tomaten. Snij ze in de lengte in vieren, verwijder de zaden en leg ze op een bakplaat. Bestrooi ze met zout, gemalen peper, helft van de oregano en de helft van d e basilicum. Schuif de plaat in een oven van 140°C (heteluchtoven 120°C). Keer de tomaten na ongeveer een uur. Laat ze 2,5 ą 3 uur in de oven drogen totdat ze "uitgedroogd" zijn.

Steriliseer de pot en vul deze voor de helft met de olie. Voeg de geperste knoflook en rest van de oregano en basilicum toe. Leg de zongedroogde tomaten in de pot en vul bij met olie tot ze bedekt zijn. Zet de pot minimaal een dag in de koelkast.

Je kunt de gedroogde tomaten ook 2 weken zonder olie luchtdicht te bewaren.