Recept Citrusmarmelade


Ingrediënten:

2 grapefruits

3 limoenen

2 sinaasappels

4,5 dl water

400 gr suiker

 

 

 

/ Citrusmarmelade recept - inmaken fruit en vruchten

 

 

Bereiding:

Grapefruits, limoenen en sinaasappels schillen. Met een scherp mesje de witte velletjes afsnijden en apart leggen. De schillen in dunne reepjes snijden. Sap uit het fruit persen en bewaren.

Pitten, velletjes en vruchtvlees op een theedoek leggen en de doek dichtknopen. De reepjes schil, het sap, het water en de dichtgebonden theedoek in een pan met dikke bodem aan de kook brengen.Vuur lager zetten en zonder deksel 45-50 minuten laten sudderen tot de inhoud van de pan tot de helft is ingekookt. Theedoek eruit halen en sap eruit voorzichtig uitknijpen. Suiker toevoegen en al roerend laten oplossen. Mengsel aan de kook brengen en zonder deksel 15-20 minuten laten koken of tot de substantie de juiste dikte heeft.

Citrusmarmelade 20 minuten laten staan; eventueel afschuimen. Giet de citrusmarmelade in hete, gesteriliseerde potten en direct afsluiten.