|
||
|
||
Recept BramenjamIngrediënten:1 kg rijpe bramen700 gr suiker4 el citroensap
(of 1 kg geleisuiker, dan gebruiksaanwijzing volgen)
© Janneke's Receptenpagina / Bramenjam recept - inmaken fruit en vruchten
Bereiding:Bramen en suiker in een middelgrote pan met dikke bodem mengen. Citroensap toevoegen en boven laag tot matig vuur roeren tot de suiker is opgelost. Langzaam aan de kook brengen, vuur lager zetten en boven middelhoog vuur 15-20 minuten borrelend tot jam laten inkoken.Bramenjam van het vuur halen en 2 minuten laten staan zodat belletjes kunnen wegtrekken. Het hete mengsel (eventueel door een zeef om de pitjes op te vangen) in hete, gesteriliseerde potten scheppen en direct afsluiten. Op de kop laten afkoelen.Afgekoelde potten van etiketten met inhoud en datum voorzien en op een koele, donkere plaats bewaren. Bramenjam na openen in de koelkast bewaren.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Inmaken jam, Fruit
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|