|
||
|
||
Recept BoerenjongensIngrediënten:250 gr witte rozijnen125 gr witte kandij1,5 dl water1 pijpje kaneel1 liter inmaakbrandewijnextra:1 liter inmaakpot
© Janneke's Receptenpagina / Boerenjongens recept - inmaken fruit en vruchten
Bereiding:De rozijnen wassen en goed laten uitlekken.Het water met kandij en kaneelstokje aan de kook brengen.De rozijnen toevoegen en 5 minuten tegen de kook aan houden om ze te laten wellen. De rozijnen met de schuimspaan uit het kookvocht halen en in een gesteriliseerde inmaakpot van 1 liter scheppen.Het suikerstroopje 3 minuten op een hoog vuur in laten koken en laten afkoelen.Suikerstroopje en brandewijn op de rozijnen schenken en de pot afsluiten.Boerenjongens minstens 3 maanden laten staan.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Inmaken alcohol, Frysk, Dranken, Fruit
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|