Recept Aardbeienjam


Ingrediënten:

500 gr rijpe aardbeien

400 gr suiker

2 el citroensap

 

 

 

/ Aardbeienjam recept - inmaken fruit en vruchten

 

 

Bereiding:

Aardbeien en suiker in een middelgrote pan met dikke bodem mengen en 10 minuten laten staan. Citroensap toevoegen en boven laag tot matig vuur (niet koken!) roeren tot de suiker is opgelost. Langzaam aan de kook brengen, vuur lager zetten en boven laag vuur 35 minuten tot jam laten inkoken.

Aardbeienjam van het vuur halen en 2 minuten laten staan zodat belletjes kunnen wegtrekken. Het hete mengsel in hete, gesteriliseerde potten scheppen en direct afsluiten. Potten op de kop laten afkoelen.

Afgekoelde potten van etiketten met inhoud en datum voorzien en op een koele, donkere plaats bewaren. Aardbeienjam na openen in de koelkast bewaren.