Recept Kipfiletschotel


Ingrediënten:

1 kg kipfilet

olijfolie

1 courgette

1 zakje Oosterse roerbakgroente

1 teentje knoflook

100 g sperziebonen

1/2 rookworst

2 goudrenetten

1 el oregano

1 el chilipoeder

kipkruiden

1 pot zoetzure saus

 

 

 

en de inzender

 

 

Bereiding:

Snij de kipfilet in blokjes en strooi de kruiden over de kip. Laat het even intrekken. Bak ze in wat olijfolie gaar.

Snij de courgette en de knoflook klein. Kook de boontjes even tot ze beetgaar zijn. Bak alle groente en de knoflook tot het beetgaar is. Snij ondertussen de rookworst klein. De appels schillen en in blokjes snijden.

Doe de groente bij de kip en laat ca 10 minuten op een laag vuur staan.

Doe kort voor het opdienen de rookworst en de stukjes appel door het kipmengsel.

Serveer met gekookte aardappeltjes of rijst en frisse salade en komkommer.

Maak er zoetzure saus bij voor de garnering.

 

Recept van Ineke Maasen