Recept Paprikakroketjes


Ingrediėnten:

5 rode paprika's

60 gr boter

1 teen knoflook

30 gr bloem

1 zuur uitje

2-2,5 dl melk

300 gr tonijn in olie

1 el peterselie

85 gr bloem

2 eieren

1/2 tl paprikapoeder

pakje paneermeel

frituurolie

 

 

 

/ Paprikakroketjes recept - recept groente

 

 

Bereiding:

Rooster de paprika's volgens het recept geroosterde paprika. Verhit de boter op laag vuur in een bakpan. Voeg het uitje toe en fruit het 2 minuten. Voeg de geperste knoflook toe en fruit deze zachtjes 1 minuut mee. Doe de bloem erbij en roer met een garde totdat het mengsel dikker wordt en van kleur begint te veranderen. Haal van het vuur en schenk langzaam, flink kloppend met de garde, de melk erbij. Zet de pan terug op het vuur totdat het begint in te dikken. Blijf kloppen, totdat de massa van de pan los komt. Roer de uitgelekte tonijn, gehakte peterselie en wat zout erdoor. Doe het in een kom, dek deze af met plasticfolie en laat het goed afkoelen.

Snij de afgekoelde paprika in de lengte in repen van ongeveer 4 cm breed. Schep 1 eetlepel vulling op het onderste gedeelte van de stukken paprika en rol deze dicht. Sluit ze stevig af met een cocktailprikker. Doe de extra bloem in een schaal, de eieren in een andere en de paprikapoeder en wat paneermeel in weer een andere. Haal de paprikarolletjes door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren. Laat ze uitlekken en rol ze daarna door het paneermeel. Verwarm de frituurolie tot ongeveer 180°C. Bak de rolletjes in 4 minuten goudbruin. Verwijder de cocktailprikkers. Serveer ze heet.