Recept Gevulde uien met spek en gehakt


Ingrediėnten:

8 grote uien

8 kruidnagelen

zout

100 gr mager rookspek

250 gr rundergehakt

1 blikje tomatenpuree

1 teentje knoflook

peper en zout

 

(allesbinder)

 

 

 

/ Gevulde uien spek en gehakt recept - recept groente, gehakt

 

 

Bereiding:

In elke (hele) geschilde ui ("kontje" laten zitten) een kruidnagel prikken en in water met zout 30 minuten koken. De uien uit het water halen en de kruidnageltjes verwijderen. Het uiennat wat laten inkoken.

De piepkleine blokjes spek uitbakken, het gehakt al roerend met een vork rul bakken. Tomatenpuree, geperste knoflookteentje en een paar lepels van het uiennat toevoegen.

Van de gare uien de kap afsnijden en de binnenstukken er uithalen. De kapjes en binnenstukken kleinsnijden en met de gehaktmassa tot een smeuļg mengsel mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De uien vullen en in een grote pan zetten gevuld met een bodempje uiennat. Op een zacht vuur door en door heet laten worden. Geef het ingekookte nat (eventueel gebonden met allesbinder) er als saus bij. Lekker met gekookte aardappelen of stokbrood.