Recept Thaise gehaktballetjes
500 gr varkensgehakt
1 ei
40 gr vers witbroodkruim
2 lente-uitjes
3 el waterkastanjes (blik)
2 el verse munt
2 tl verse gember
2 tl limoenschil
1 el vissaus
© Janneke's Receptenpagina / Thaise gehaktballetjes recept - recept gehakt, oriëntaals, barbecue/grill
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Meng gehakt, losgeklopt ei, broodkruim, in ringen gesneden lente-ui, fijngehakte
waterkastanjes, fijngehakte munt, geraspte gember, geraspte limoenschil,
vissaus en 2 eetlepels van de chilisaus in een kom.
Maak met vochtige handen balletjes van een flinke tl gehakt en druk ze iets plat.
Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in 15-20 minuten net gaar.
Bestrijk de warme balletjes met de rest van de chilisaus.
|