|
||
|
||
Recept Snert(Friese erwtensoep)Ingrediënten:2 liter water500 gr spliterwten2 karbonades3 speklapjes100 gr selderijknol2 aardappels2 dikke uien1 prei1 kleine winterwortel(selderij) zout
© Janneke's Receptenpagina / Snert (erwtensoep) recept - Fries recept, eenpansrecept
Bereiding:Spoel de spliterwten af totdat het spoelwater schoon blijft. Breng het water aan de kook en voeg de spliterwten toe. Draai het vuur op het allerzachtst en gebruik eventueel een vlamverdeler (Let op: regelmatig roeren want koekt heel erg snel aan!!). Snij de aardappels in blokjes en voeg die toe. Snij de uien, prei (houdt wit en groen apart), selderijknol en winterwortel in stukjes en voeg van alles de helft toe en van de prei het groen . Naar smaak wat zout erbij. Laat op een zacht vuurtje minimaal 2 uur pruttelen.Voeg na die 2 uur de andere helft van de groenten toe en de in stukjes gesneden karbonade en speklap. Proef of er nog zout bij moet en laat alles nog minimaal een uurtje zachtjes pruttelen. Voeg naar behoefte eventueel nog wat water toe.Lekker met roggebrood wat je belegd met het spek (Roggebrea mei spek) .
Snert is nog lekkerder "de dag erna". Ook is snert heel erg goed in te vriezen, dus maak een dubbele portie.Hou je van rookworst in de snert? Kook deze dan niet mee maar doe dunne plakjes in het bord, schep dan de hete snert op.Ik kook mijn snert al vanaf 1975 volgens dit recept.PS: bij deze de groeten aan de "snoeiploeg" van Ooststellingwerf die deze snert live geproefd heeft.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Frysk, Eenpansgerechten, Soep
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|