Recept Sipelsop

(Friese uiensoep)


Ingrediënten:

4 eieren

500 gr uien

60 gr boter

60 gr bloem

3 (runder)bouillontabletten

1 l water

zout en peper

nootmuskaat

1 tl azijn

100 gr Friese nagelkaas

 

 

 

/ Sipelsop (uiensoep) recept - Frysk resept, eenpansgerecht

 

 

Bereiding:

Kook de eieren in 10 minuten hard.

Snipper de uien fijn. Verhit de boter in een braadpan en fruit ze tot ze glazig zien. Roer de bloem erdoor en voeg goed roerend het water en de bouillontabletten toe.

Breng de soep aan de kook en 10 minuten zachtjes laten koken

Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe en doe de azijn erdoor.

Leg in ieder soepbord een gepeld ei (die sla ik altijd over, ik hou niet van ei) en prak het fijn. Schep de soep in de borden en dien de sipelsop op met geraspte Friese nagelkaas. 

Geef er witbrood om te dippen bij.