Recept Grauwe earten mei spek en sjerp

(Kapucijners met spek en stroop)


Ingrediënten:

2 blik kapucijners

zout

300 gr speklap

5 uien

mosterd

zilveruitjes

stroop

 

 

 

/ Grauwe earten mei spek en sjerp recept - Fryske resepten, eenpansgerechten

 

 

Bereiding:

Snij het spek in dobbelsteentjes en laat deze met wat zout in een koekenpan zachtjes uitbakken. Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Laat 3 uien meebakken met het spek en doe de andere 2 rauw in een schaaltje. Neem 3 andere schaaltjes en doe daar mosterd, fijngesneden augurken en gehalveerde zilveruitjes in.

Laat de kapucijners als ze warm zijn goed uitlekken en schep ze dan bij het spek/uienmengsel.

Zet de schaaltjes met ui, mosterd, augurken en zilveruitjes op tafel erbij en natuurlijk niet te vergeten de strooppot.