|
||
|
||
Recept VlierbloesemsiroopIngrediënten:25 vlierbloesemschermen1 liter water1 citroen750 gr geleisuiker
extra:2 liter weckfles2 flessen van 1 liter
© Janneke's Receptenpagina / Vlierbloesemsiroop recept - recept inmaken, dranken, limonade
Bereiding:Pluk de vlierbloemen wanneer het hele scherm bloeit, op een zonnige dag.De geplukte vlierbloesemschermen buiten goed uitschudden om torretjes en spinnetjes te verwijderen. Voorzichtig, maar goed wassen en uit laten lekken.Pers de citroen en breng het citroensap met water en de geleisuiker aan de kook. 2 Minuten flink laten koken.Schenk het mengsel heet in de goed schoongemaakte weckfles.Duw de vlierschermen in de siroop met een houten lepel, sluit de weckpot en laat ongeveer 3 weken koel staan .Roer na 3 week de siroop even door, zeven en in de schoongemaakte flessen schenken.
1 jaar houdbaar op een koele plek.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Dranken, Inmaak: siroop en limonade
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|