Recept Vlierbloemenlimonade


Ingrediënten:

45 vlierbloesemschermen

1,5 l gekookt water

3 citroenen

5 pond (riet)suiker

75 gram wijnsteenzuur

een mespunt benzoaat

 

extra:

3 1,5-liter weckfles(sen)

 

 

 

 

/ Vlierbloemenlimonade recept - recept inmaken, dranken, limonade

 

 

Bereiding:

Verdeel de vlierbloesemschermen over de weckfles(sen).

Doe in elke weckfles een halve liter gekookt en afgekoeld water, het sap van 1 citroen, 800 gr (riet)suiker, 25 gr wijnsteenzuur en iets benzoaat (conserveringsmiddel: kan echter allergie veroorzaken, laatste 2 verkrijgbaar bij een goede drogist).

Sluit de weckfles(sen) hermetisch af en laat ze 3 weken op een koele, donkere plaats staan. Zo nu en dan schudden recept recept vlierbloemenlimonade.

Giet de inhoud van de weckfles(sen) door een zeef, bekleed met een vochtig stuk kaasdoek en vang de siroop op (niet op de schermen drukken anders wordt de siroop troebel), een tijdje laten uitlekken.

Bewaar de vlierbloesemsiroop in goed afsluitbare, gesteriliseerde flessen.