Recept Anijssiroop


Ingrediënten:

1 citroen

40 gr steranijs

1/2 pijpje kaneel

1,5 liter water

1 kg geleisuiker

 

extra:

3 liter (weck)pot

(of 2 keer 1,5 liter)

3 1 liter flessen

 

 

 

/ Anijssiroop recept - recept inmaken, dranken, limonade

 

 

Bereiding:

Schil de citroen en verwijder het wit van de binnenkant van de schil.

Breng het water met geleisuiker aan de kook en laat dit mengsel 1 minuut flink koken.

Schenk de siroop in de goed schoongemaakte pot(ten) en voeg de steranijs, kaneel en citroenschil toe (eventueel verdelen bij meer weckpotten).

Pot sluiten en 2 weken op een koele plek laten staan.

Zeef na die 2 weken de siroop en schenk de anijssiroop in de goed schoongemaakte flessen.

 

Leng eens een scheut anijssiroop aan met een klein scheutje spa en een paar blokjes ijs voor een alcoholvrije pernod.

De siroop is maximaal 1 jaar houdbaar.