Algemene aanwijzingen voor cocktails en longdrinks


Ingrediënten:

IJs: heel veel ijs

Verschillende dranken, zie de recepten

Shaker

Mixglas

Glazen: mooie gevormde glazen voor de cocktails, smalle hoge glazen voor de longdrinks

plastic roerstaafjes

Olijven, kersen

* norit, aspirines

 

 

 

/ Basis richtlijnen cocktails, longdrinks en mixdranken

 

 

Bereiding cocktails en longdrinks:

- Alles moet ijs en ijskoud zijn behalve de likeuren.

- Leg de vriezer vol met ijsblokzakjes (behalve bij een Amerikaanse koelkast).

- mix of shake de cocktail maar giet het ijs niet in het glas

- voor iedere cocktail nieuw ijs gebruiken

- Gecrusht ijs: pak een zakje met ijs en mep het met de (vlees)hamer stuk.

- Een cocktail kun je op 3 verschillende manieren mixen: Roeren in een mengbeker (stir), schudden in een shaker (shake) of mengen in het glas zelf.

- squeeze: wat citroen of sinaasappel uitknijpen boven glas of shaker.

- twist: reepje citrusschil in een kronkel draaien en aan het glas hangen

- dash: ietsje of klein straaltje uit een elixerflesje.

- jigger: 42 cc (=1 borrelglas)

- Totale hoeveelheid is steeds ongeveer 60 cc, de recepten gaan uit van 1/2, 1/3, 2/3 etc. zorg dus voor maatbekertjes van bijv 10 cc.

- wees voorzichtig met de bitters in de recepten: hebben een overheersende smaak.