Algemene aanwijzingen voor cocktails en longdrinks
IJs: heel veel ijs
Verschillende dranken, zie de recepten
Shaker
Mixglas
Glazen: mooie gevormde glazen voor de cocktails, smalle hoge glazen voor de longdrinks
plastic roerstaafjes
Olijven, kersen
* norit, aspirines
© Janneke's Receptenpagina / Basis richtlijnen cocktails, longdrinks en mixdranken
Bereiding cocktails en longdrinks:
- Alles moet ijs en ijskoud zijn behalve de likeuren.
- Leg de vriezer vol met ijsblokzakjes (behalve bij een Amerikaanse koelkast).
- mix of shake de cocktail maar giet het ijs niet in het glas
- voor iedere cocktail nieuw ijs gebruiken
- Gecrusht ijs: pak een zakje met ijs en mep het met de (vlees)hamer stuk.
- Een cocktail kun je op 3 verschillende manieren mixen: Roeren in een
mengbeker (stir), schudden in een shaker (shake) of mengen
in het glas zelf.
- squeeze: wat citroen of sinaasappel uitknijpen boven glas of shaker.
- twist: reepje citrusschil in een kronkel draaien en aan het glas hangen
- dash: ietsje of klein straaltje uit een elixerflesje.
- jigger: 42 cc (=1 borrelglas)
- Totale hoeveelheid is steeds ongeveer 60 cc, de recepten gaan uit van 1/2,
1/3, 2/3 etc. zorg dus voor maatbekertjes van bijv 10 cc.
- wees voorzichtig met de bitters in de recepten: hebben een overheersende smaak.
|