|
||
|
||
Algemene aanwijzingen voor cocktails en longdrinksIngrediënten:IJs: heel veel ijsVerschillende dranken, zie de receptenShakerMixglasGlazen: mooie gevormde glazen voor de cocktails, smalle hoge glazen voor de longdrinksplastic roerstaafjesOlijven, kersen* norit, aspirines
© Janneke's Receptenpagina / Basis richtlijnen cocktails, longdrinks en mixdranken
Bereiding cocktails en longdrinks:- Alles moet ijs en ijskoud zijn behalve de likeuren.- Leg de vriezer vol met ijsblokzakjes (behalve bij een Amerikaanse koelkast).- mix of shake de cocktail maar giet het ijs niet in het glas- voor iedere cocktail nieuw ijs gebruiken- Gecrusht ijs: pak een zakje met ijs en mep het met de (vlees)hamer stuk.- Een cocktail kun je op 3 verschillende manieren mixen: Roeren in een mengbeker (stir), schudden in een shaker (shake) of mengen in het glas zelf.- squeeze: wat citroen of sinaasappel uitknijpen boven glas of shaker.- twist: reepje citrusschil in een kronkel draaien en aan het glas hangen- dash: ietsje of klein straaltje uit een elixerflesje.- jigger: 42 cc (=1 borrelglas)- Totale hoeveelheid is steeds ongeveer 60 cc, de recepten gaan uit van 1/2, 1/3, 2/3 etc. zorg dus voor maatbekertjes van bijv 10 cc.- wees voorzichtig met de bitters in de recepten: hebben een overheersende smaak.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Cocktails, Dranken
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|