Recept Kastanjebrood


Ingrediėnten:

3/4-1 kg kastanjes

(of 1 blik: 400 gr)

1 dikke ui

2 el boter

1 geroosterde paprika

250 gr aardappelen

3 eieren

1 el olie

zout, peper

(melk)

(paneermeel)

boter of margarine

vruchten

extra: oven

 

 

/ Kastanjebrood recept - zelf brood bakken

 

 

Bereiding:

Zet met een scherp mes een kruisje in de kastanjes en kook ze 25 ą 30 minuten in ruim water of pof ze 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en verwijder dan de schillen en de bruine velletjes. Draai de kastanjes tot puree in een keukenmachine of met een mixer. Snipper de ui en fruit deze in de boter. Rooster de paprika en kook de aardappels.

Maak puree van de aardappelen, klein gesneden paprika, gefruite ui met de bakboter, de losgeklopte eieren, olie, zout en peper. Meng er de kastanjepuree goed door. Het kastanjemengsel moet behoorlijk stevig zijn. Is het te stevig voeg dan ietsje olie toe, is het te slap doe er dan wat paneermeel bij. Beboter een cakevorm. Doe het mengsel in de vorm, leg er enkele klontjes boter op en bak het brood ± 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C (hetelucht 160°C).

Keer het kastanjebrood op een schotel en versier het met zoete vruchten.