Recept Paprika-ham rondjes

(± 40 stuks)


Ingrediënten:

1 rode paprika

1 groene paprika

1 gele paprika

125 gr roomkaas

25 gr Parmezaanse kaas

2 bosuitjes

2 tl verse oregano

1 el pijnboompitten

12 dunne plakjes parmaham

 

 

 

/ Paprika-parmaham wieltjes recept - recept warme/koude borrelhapjes, groente

 

 

Voorbereiding:

Snij de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten. Rooster ze zoals aangegeven bij het recept geroosterde paprika. Meng de zacht gemaakte roomkaas, geraspte Parmezaanse kaas, fijngesneden bosui, fijngehakte oregano en fijngehakte pijnboompitten.

Leg een stukje paprika op een plakje parmaham en snij ze tot ze dezelfde grootte hebben. Haal de paprika eraf en smeer wat kaasmengsel over de parmaham. Leg de paprika er weer op en verdeel daar ook kaasmengsel over. Rol de plakjes stevig op vanaf de smalste kant. Dek ze af en leg ze een uur in de koelkast tot ze stevig zijn.

Bereiding:

Snij ze in plakjes van 1 cm en steek er een cocktailprikker in.