Recept Aardappel met Parmezaanse kaas


Ingrediėnten:

750 gr rode aardappels

30 gr boter

2 el olijfolie

1 teentje knoflook

1 el verse oregano

1 el verse rozemarijn

gedroogde chilipeper

200 gr (verse) Parmezaanse kaas

 

 

 

/ Aardappel met Parmezaanse kaas recept - Aardappelrecepten

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210°C (hetelucht 190°C). Snij de ongeschilde en schoongemaakte aardappelen in 6-8 partjes. Smelt de boter, neem de pan van het vuur en roer olie, geperste knoflook, fijngehakte oregano, fijngehakte rozemarijn, gedroogde chilipeper (naar smaak) en versgemalen zwarte peper door de boter. Schep de aardappelpartjes er goed door, zodat ze helemaal bedekt zijn met het mengsel.

Leg de partjes in een enkele laag op een bakplaat en zet ze 30 minuten in de oven. Zet de partjes daarna op hun schil en bestrooi ze met de geraspte kaas. Bak ze nog eens 15 minuten in de oven en serveer ze warm.