Recept Aardappelpannenkoekjes


Ingrediėnten:

500 gr aardappels

1 dikke ui

2 eieren

2 el bloem

peper en zout

 

 

 

/ Aardappelpannenkoekjes recept - Recepten met aardappel

 

 

Bereiding:

Doe de gesnipperde ui, losgeklopte eieren en de bloem in een grote kom.

Schil de aardappels, rasp ze grof en doe deze bij de rest in de kom. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer goed door.

Verhit de olie in een koekenpan. Schep per pannekoekje 1 volle eetlepel van het mengsel in de pan en strijk het glad met de achterkant van een lepel zodat het aardappelpannenkoekje ongeveer 6-8 cm in doorsnede is. Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten goudbruin. Draai ze om en bak ze nog enkele minuten aan de andere kant. Houd ze steeds warm in een lauwe oven (120°C) totdat alle pannenkoekjes gebakken zijn.

Serveer de pannenkoekjes als snack of als deel van een maaltijd.