Recept Franse soezen


Ingrediënten:

1 recept gezoet soezendeeg

(gebruik hiervoor water) 

0,5 l melk

1/2 vanillestokje

4 eidooiers

125 gr suiker

75 gr maïzena

1 glas kirsch

200 gr poedersuiker

1-2 el citroensap

2 el water

10 gr gehakte pistachenoten

extra: oven

 

 

 

/ Franse soezen recept - Recepten voor soezen en gebak

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 250°C (hetelucht 225°C).

Bak de soezen 30 minuten volgens het recept gezoet basisdeeg, gemaakt met water recept recept voor Franse soezen.

Kook de melk met het opengesneden vanillestokje en laat het 5 minuten op een zacht vuur trekken. Verwijder het stokje. Vermeng eierdooiers, suiker en maïzena en voeg dit onder voortdurend roeren aan de melk toe. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. Laat het nog eenmaal aan de kook komen. Zet de pan in een bak met koud water en roer het af en toe om, dan vormt zich geen vel. Als de pudding koud is de kirsch erdoor kloppen.

Knip met een schaar één zijde van de soezen open en spuit de vulling in de soezen. Gebruik een stervormige spuit met een grote opening.

Vermeng poedersuiker met citroensap en water en strijk het glad geroerde glazuur over de soezen. Strooi er meteen de gehakte noten over.