Recept Stoofvlees met koek


Ingrediënten:

500-750 gr runderlappen

1-2 el pittige mosterd

zout en peper

25 gr boter of margarine

3 dikke uien

4 teentjes knoflook

1/2 l donker bier

1 el oregano

1 el peterselie

4 dikke plakken ontbijtkoek

 

 

/ Stoofvlees met koek recept - Vleesgerechten, stoofvlees, rundvlees

 

 

Bereiding:

Het vlees insmeren met de mosterd en naar smaak peper en zout erover strooien.

Het vlees snel bruin bakken in de boter of margarine.

De uien en knoflook snipperen en 3 minuten meebakken.

Het bier er langzaam erbij schenken (het mengsel moet blijven koken).

De kruiden en de fijngemaakte koek toevoegen.

Met een deksel op de pan minimaal 2 uur laten sudderen.

Lekker met aardappelpuree.

 

Dit is nou echt zo'n recept om de avond tevoren al te maken en lekker te laten sudderen. Hoe langer hoe beter. De dag erna op zijn lekkerst. Wanneer je een dubbele portie maakt niet al te veel bier extra toevoegen.