Recept Stroopwafels (zonder oven)


Ingrediėnten:

100 gr bruine basterdsuiker

100 gr boter

1 ei

1 el melk

200 gr bloem

1/2 tl kaneel

 

1/3 pot keukenstroop

90 gr bruine basterdsuiker

iets kaneel

50 gr boter

extra:wafelijzer

 

 

 

/ Stroopwafels recept - Recepten voor koekjes bakken

 

 

Voorbereiding:

Meng voor het deeg de bruine basterdsuiker met de boter, het ei, melk, bloem en de kaneelpoeder.

Verwarm voor de stroop de keukenstroop, meng het met de bruine basterdsuiker totdat deze is opgelost. Snufje kaneel en boter toevoegen.

Bereiding:

Vorm van het deeg kleine balletjes en bak ze in een wafelijzer.

Bestrijk de gebakken wafel met het stroopmengsel en leg daarop een tweede wafel of, als het mogelijk is, de wafels doormidden snijden in 2 dunne wafels en die aan de binnenkant bestrijken.

 

(Lekker: Een stroopwafel voor het opeten even opwarmen in de oven op 50°C.)