Recept Monchoutaart

(zonder oven)


Ingrediėnten:

175 gr biskuitjes

150 gr roomboter

200 gr monchou

125 gr witte basterdsuiker

2,5 dl slagroom

1 zakje vanillesuiker

1 zakje klopvast

1 blikje vlaaivulling kersen

(oorspronkelijk kersen, maar abrikozen is ook heerlijk!)

extra: springvorm Ų 26 cm

 

 

 

/ Monchoutaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Bereiding:

Biskuitjes fijnmaken met een deegroller. Boter langzaam smelten en goed met de koekkruimels vermengen. In een 26 cm beboterde springvorm doen en in de koelkast zetten.

Mon-chou en basterdsuiker samen romig kloppen.

Slagroom, vanillesuiker en klopvast kloppen.

Slagroom voorzichtig door het mon-chou mengsel scheppen en over de koekbodem verdelen.

De vlaaivulling op de monchoutaart doen en eventuele decoratie.

2 uur in de koelkast laten opstijven.

 

* Monchoutaart maak ik al volgens dit recept sinds eind jaren 80: in het oorspronkelijk neergepende recept in mijn schrift staat zelfs nog "1 pakje mon-chou". Toen ik 'm later weer maakte had ik daaraan veel te weinig... De fabrikant stopt er nu, in plaats van de "oude vertrouwde" 200 gram, maar 100 gram meer in.
* De mariakaakjes kun je vervangen door bastongekoeken (zoeter) of volkorenbiscuit.
* De koek verkruimel ik niet meer in een zak met de deegroller (niet te fijn verkruimelen!) maar ik gebruik een elektrische hakker.
* Je kunt, voor je de vlaaivulling erop doet, de monchoutaart even laten opstijven om inzakken te voorkomen.