Recept Magdalenakoekjes


Ingrediėnten:

250 gr bloem

150 gr boter of margarine

100 gr suiker

80 gr gemalen witte amandelen

 

marmelade

poedersuiker

 

extra: oven

 

 

 

/ Magdalenakoekjes recept - Recepten voor koekjes bakken

 

 

Voorbereiding:

Kneed van bloem, boter, suiker en amandelen een soepel deeg en leg het 30 minuten in de koelkast.

Bereiding:

Rol het deeg op een met bloem bestoven plank uit tot een dikte van 1/2 cm en steek er met een glas rondjes uit. Steek uit de helft van de koekjes het middendeel met een appelboor, zodat kransjes ontstaan.

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).

Leg de koekjes op een ingevet bakblik en bak ze 10-15 minuten in het midden van de oven. Laat ze op een rooster afkoelen en bestrijk de 'hele' koekjes dik met marmelade. Zet de kransjes erop en strooi er poedersuiker over.