Recept Kiwi-kwarktaart


Ingrediėnten:

50 gr rozijnen en 5 el rum

3 eieren

100 gr suiker

80 gr bloem

20 gr maļzena

2 pakjes gelatinepoeder

500 gr magere kwark

3 eidooiers

175 gr suiker

schil en sap van 1 sinaasappel

250 ml slagroom

4-5 kiwi's

extra: oven

 

 

 

/ Kwarktaart kiwi recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Voorbereiding:

Zet de gewassen rozijnen een nacht in de rum te weken.

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bak een biscuitbodem 20 minuten volgens het basisrecept 1 en laat hem op een taartrooster afkoelen. Leg de bodem op een platte schaal en doe er de ingevette rand van de springvorm weer omheen.

Bereiding:

Los de gelatine op zoals op de verpakking staat aangegeven. Maak een mengsel van kwark, geklopte eierdooiers, suiker, geraspte sinaasappelschil en -sap, geklopte slagroom, gelatine en uitgelekte rozijnen en leg het op de taartbodem. Strijk de bovenkant met de. bolle kant van een lepel glad.

Maak de kiwi's schoon en snij er dunne plakjes van. Garneer hiermee de taart.

Zet de taart 3 uur in de koelkast om op te stijven.