Recept Kaneeltaart


Ingrediėnten:

250 gr bloem

2 tl bakpoeder

65 gr suiker

1 mespunt zout

125 gr boter of margarine

3 eieren

125 ml slagroom

150 gr suiker

1 mespunt zout

225 gr geschaafde amandelen

4 beschuiten

50 gr gehakte sukade

1,5 tl kaneel

1 tl bakpoeder

extra: oven

 

 

 

/ Kaneeltaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Voorbereiding:

Kaneeltaart deeg: Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven. Strooi er de suiker en het zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 170°C).

Bekleed een springvorm met het deeg en bak het 10 minuten voor.

Maak intussen de vulling:

roer eieren en room goed door elkaar. Roer suiker, zout, geschaafde amandelen, verkruimelde beschuiten, sukade, kaneel en bakpoeder door de room en giet het op de voorgebakken bodem. Bak de taart nog 45-50 minuten.