Recept Jan Hagel


Ingrediėnten:

300 gr bloem

150 gr suiker

2 tl kaneel

175 gr boter of margarine

50 gr geschaafde amandelen

75 gr greinsuiker

1 eiwit

extra: oven

 

 

 

/ Jan Hagel recept - Recepten voor koekjes bakken

 

 

Voorbereiding:

Zeef de bloem op een werkblad, strooi er suiker en kaneel over en verdeel de boter er in vlokken overheen. Kneed snel met koele handen een glad deeg. Leg het 45 minuten in de koelkast om op te stijven.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).

Vet een bakplaat in en rol het deeg er op uit. Bestrijk het met losgeklopt eiwit en strooi de suiker en amandelen over de koek.

Snij met een scherp mes de grote plaat in langwerpige koekjes en bak de janhagel 10-15 minuten. Na het afkoelen de koekjes op de snijranden losbreken.