Recept Engelse cake


Ingrediėnten:

200 gr boter of margarine

200 gr suiker

geraspte schil van 1 citroen

5 eieren

150 gr gehakte amandelen

400 gr bloem

1 zakje bakpoeder

40 gr fijngehakte sukade

40 gr gesneden oranjesnippers

100 gr rozijnen en krenten

2 el rum

extra: oven

 

 

 

/ Engelse cake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart

 

 

Voorbereiding:

Was de krenten en (gele) rozijnen, droog ze af en druppel er de rum over. Laat de rum goed intrekken (liefst een nacht laten staan).

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter schuimig en voeg afwisselend suiker, citroenrasp en eierdooiers toe. Vermeng bloem en bakpoeder en doe het bij de boter. Klop tot een mooi glad deeg en meng amandelen, krenten, rozijnen, sukade en snippers erdoor.

Sla de eiwitten stijf, schep ze voorzichtig door het beslag en giet het in een ingevette cakevorm. Bak de cake 70-80 minuten. Nadat de cake goed is afgekoeld, inpakken in folie en een nacht laten rusten.