Recept Chocoladetaartjes

(± 45 stuks)


Ingrediėnten:

150 gr bloem

75 gr boter

60 gr basterdsuiker

2 eidooiers

1-2 el water

250 gr pure chocola

2,5 dl room

1 el sinaasappellikeur

oranjesnippers

cacaopoeder

extra: oven

2 12 gat's muffinvormen recept 12-gat muffinvorm

 

 

 

/ Chocoladetaartjes recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Bereiding:

Vet de muffinvormen in. Zeef de bloem in een kom. Meng met de vingertoppen de brokjes boter door de bloem tot het geheel op broodkruimels lijkt. Roer de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eierdooiers en maximaal 2 eetlepels water toe. Roer het deeg met een mes tot een korrelig deeg. Rol een bal van het deeg en leg het afgedekt 20 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C). Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en steek er rondjes van 5 cm uit. Leg ze in de vormen. Bak de rondjes in 10 minuten lichtbruin. Neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen.

Doe de gerapte chocolade in een vuurvaste kom. Breng de room in een pan aan de kook. Giet de room over de chocolade. Roeren tot de chocolade is gesmolten. Roer de likeur erdoor. Laat de chocolade onder af en toe roeren dik worden. Schep het chocolademengsel in een spuitzak en vul de taartjes met het mengsel. Bestrooi de taartjes met cacaopoeder en versier ze met de oranjesnippers.